Webshop készítés 9 lépésben!

2017-01-25 09:23:12 / Téma: webáruház készítés , weboldal tippek
Webshop készítés

Van egy vállalkozásod és a 2017-es újévi fogadalmad között ott volt, hogy készítesz hozzá egy webáruházat? Akkor ezt a cikket neked írtuk: igyekeztünk ugyanis összegyűjteni 9 tanácsot, melyet érdemes megfogadnod, hogyha webshop készítésbe vágod a fejszédet.

 
  1. Foglald le a legalkalmasabb domain nevet a webshopodnak.
  2. Egy webtárhely szolgáltatónál bérelj webtárhelyet az internetes boltodnak.
  3. Hozz létre e-mail címeket a webshopodnak.
  4. Készíttess egy logót.
  5. Alapvető, hogy az összes termékedről legyen jó minőségű termékfotód és hozzájuk egy jól megírt, informatív termékleírás. Ezek legyenek előkészítve. Hogyha több kategóriába szeretnéd sorolni a termékeidet, akkor alakítsd ki a felosztásokat is.
  6. Készítsd elő az olyan fontos dokumentumok szövegét is, mint „Szállítási, vásárlási feltételek”, „Adatvédelem”, „Jogi nyilatkozat” és „ÁSZF”, utóbbi feltétlenül tartalmazzon egy ,,Elállási jog” bekezdést is. Arra is különösen figyelj, hogy a céges adatokat (pl. adószám, cégjegyzék szám) mindenképpen szükséges megjeleníteni a weboldaladon.
  7. Ezután készítsd el az olyan hasznos menüpontok tartalmait, mint „Rólunk”, „Videóink”, „Garancia”, „Cikkeink” – ezeket ugyanis szeretik a vásárlók. A cikkeket lehetőség szerint már ekkor keresőoptimalizálva készítsd elő.
  8. Akár meglévő weboldal sablonokat fogsz használni, akár megbízol egy kifejezetten webshop készítésre szakosodott céget, mindkét esetben szükség lesz arra, hogy előre eldöntsd, hogy milyen stílusú webshopot szeretnél: milyen legyen a megjelenés, elrendezés, színvilág, betűméret, stb. Bármelyik esetben meggyorsítja a folyamatot, hogyha már előre átgondolod, hogy miként képzeled el a webáruházadat. Azt tartsd szem előtt, hogy okvetlenül legyen jól áttekinthető a vevőid számára a webshopod.
  9. Hogyha a weboldal grafikai elemei elkészültek, akkor töltsd fel az összes előre elkészített tartalmadat és formázd meg őket. Ezután már jócskán körvonalazódni látszódik majd a webshopod kinézete és tartalma. Rengeteg ellenőrzés és módosítás után pedig elnyeri majd végső arcát is, de persze karbantartásra, frissítésre és aktualizálásra ezután is szükség lesz, úgyhogy nem dőlhetsz hátra kényelmesen. Főleg, hogy vásárlókra is szükség lesz! De hogy honnan jönnek majd a weboldal látogatók? Ez már egy másik cikk témája lesz.

  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL