Weboldalsebesség: Miért fontos, és hogyan gyorsíts rajta?

2017-04-12 08:24:26 / Téma: weboldal készítés , weboldal tippek

Weboldal sebesség

A weboldalsebesség rendkívül fontos tényező a felhasználói élmény és így a konverziók, vagyis a bevételeid szempontjából. Az emberek a gyors weboldalakat kedvelik. Amikor megtorpanás nélkül elérik az általuk keresett tartalmat. A gyorsaság jó a felhasználói élmény szempontjából, de jó a keresőoptimalizálás miatt is.

Elmondjuk, hogy miért okoz gondot a lassúság, mennyi pénzt buksz ezzel, és arra is adunk tanácsot, hogyan tudsz javítani – objektív és szubjektív módon – a weboldalad sebességén.

Szinte biztos, hogy Te is futottál már bele olyan weboldalakba – főleg mobiltelefont használva -, melyekre egy Google-keresés során kattintottál, de hiába vártad a Téged érdeklő információ megjelenését, csak egy fehér oldalt néztél másodperceken keresztül, és nem történt semmi. Milyen érzés volt? Ugye nem volt kedved kivárni, amíg betöltődik, és visszaléptél, hogy egy másik találatot nézzél meg? És talán még azt is megjegyezted, hogy melyik oldal volt ez, hogy legközelebb ne kövesd el azt a hibát, hogy újra rákattintasz. Oké, de a Te weboldalad mennyire gyors? Azonnal megjelenik a felhasználók számára? Mobilon is? Mit mond a weboldaladról a Google?


FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY ÉS A CÉGED MEGÍTÉLÉSE

Ha neked is van egy weboldalad, annak sebességével kapcsolatban pontosan az előbb említett igények merülnek fel az emberek részéről. A weboldal sebessége rendkívül fontos kérdés, hiszen nagymértékben rontja a felhasználói élményt. De lehet számszerűsíteni is a miatta elszenvedett veszteséget, ahogy arra hamarosan rátérünk majd.

Ezért minél hamarabb, minél gyorsabbá tudod tenni a weboldalad, annál jobb. A céged megítélése múlik azon, hogy mennyire gyors a weboldalad, mennyire bíznak meg a márkádban az emberek. Ráadásul, ha lassú a weboldalad, nem is fognak visszatérni a látogatók, és másoknak sem nagyon fogják ajánlani, sem pedig megosztani az oldalt.

És hiába készíttetsz egy ragyogó designt, ha azt a lassú betöltődés miatt az érdeklődők nagy része soha nem fogja látni. Ezért a webdesignerek számára is elsődleges szempont kell legyen, hogy az a weboldal, amit megterveznek, olyan gyors legyen, amennyire csak lehet. Sokan a sebességoptimalizálást technikai kérdésnek tartják. És bár ez a feladat nagyobbrészt valóban a programozóké, nem nekik kell aggódniuk a weboldalsebesség miatt.

Ezzel neked kell foglalkoznod, majd felkérni egy szakembert a megoldásra.


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL