WEBOLDAL REDESIGN 2. rész

2017-03-10 15:09:46 / Téma: weboldal készítés
Amikor valaki a weboldaladra látogat, akkor csupán néhány másodperced van arra, hogy felkeltsd a figyelmét, és a weboldaladon tartsd. Egy hosszú és zavaros oldal viszont egyáltalán nem vonzó az emberek számára. Ezért legyél rövid és gyakorlatias, csak a legfontosabb dolgot tedd a főoldaladra, hogy a látogatók egyből megértsék milyen problémájukra kínálsz megoldást.

Weboldal redesign

A WEBOLDALAD NEM IGAZÁN RESZPONZÍV

Lehet, hogy elképesztően hangzik, de még mindig vannak weboldalak, melyek nem reszponzívak. Holott a Google szerint a kereséseknek már több mint a fele mobilokról tőrténik. Általában így találják meg a Te weboldaladat is. Ha viszont a mobilról böngészők számára nem tudsz megfelelő felhasználói élményt nyújtani, akkor elbukod őket, mint ügyfeleket.

Arra pedig ne gondolj, hogy majd külön miattad laptopon is rákeresnek a cégedre. Egy jól megvalósított reszponzív oldal megteremti a lehetőséget arra, hogy a felhasználók minden eszközön a kitűnő felhasználói élményt kapják, és úgy konvertáljanak mobilon, ahogy desktop eszközök használata során. Ha a weboldalad még mindig nem reszponzív, akkor a konkurenciáid máris megelőztek, úgyhogy ideje lenne lépned. A reszponzív megjelenés részleteibe most már nem mennék bele, egy összefoglaló bejegyzésünkben találsz róla elegendő információt.

NEM MODERN A WEBOLDALAD

Általában a korábbival, vagyis a reszponzív design hiányával együtt jár. Lehet, hogy neked fel sem tűnik a weboldalad elavultsága, de a felhasználók a weben böngészve folyamatosan látják az újabb, jobban használható, korszerűbb designnal rendelkező weboldalakkal, melyek egy idő után alappá válnak. Egy ilyen környezetben pedig a régi designnal rendelkező weboldalak fokozatosan egyre rosszabbul teljesítenek. Webdesign trendekről nálunk sokat hallhatsz.

ROSSZ A VISSZAPATTANÁSI ARÁNY

Tehát, alighogy megérkeznek a látogatók az oldaladra, már le is lépnek, anélkül, hogy tovább kattintanának a weboldaladon. Habár a Google Analytics számítása a visszapattanási aránnyal kapcsolatban nem tökéletes, és érdemes rajta kicsit gondolkodni, de mindenképpen figyelembe kell venned, ha gyengébbek a számaid az iparági átlagnál. Valójában lehetnek design vagy tartalmi okok is, mindkettőt vizsgálat alá kell venned.
 
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL