WEBOLDAL REDESIGN 2. rész

2017-03-10 15:09:46 / Téma: weboldal készítés
Amikor valaki a weboldaladra látogat, akkor csupán néhány másodperced van arra, hogy felkeltsd a figyelmét, és a weboldaladon tartsd. Egy hosszú és zavaros oldal viszont egyáltalán nem vonzó az emberek számára. Ezért legyél rövid és gyakorlatias, csak a legfontosabb dolgot tedd a főoldaladra, hogy a látogatók egyből megértsék milyen problémájukra kínálsz megoldást.

Weboldal redesign

A WEBOLDALAD NEM IGAZÁN RESZPONZÍV

Lehet, hogy elképesztően hangzik, de még mindig vannak weboldalak, melyek nem reszponzívak. Holott a Google szerint a kereséseknek már több mint a fele mobilokról tőrténik. Általában így találják meg a Te weboldaladat is. Ha viszont a mobilról böngészők számára nem tudsz megfelelő felhasználói élményt nyújtani, akkor elbukod őket, mint ügyfeleket.

Arra pedig ne gondolj, hogy majd külön miattad laptopon is rákeresnek a cégedre. Egy jól megvalósított reszponzív oldal megteremti a lehetőséget arra, hogy a felhasználók minden eszközön a kitűnő felhasználói élményt kapják, és úgy konvertáljanak mobilon, ahogy desktop eszközök használata során. Ha a weboldalad még mindig nem reszponzív, akkor a konkurenciáid máris megelőztek, úgyhogy ideje lenne lépned. A reszponzív megjelenés részleteibe most már nem mennék bele, egy összefoglaló bejegyzésünkben találsz róla elegendő információt.

NEM MODERN A WEBOLDALAD

Általában a korábbival, vagyis a reszponzív design hiányával együtt jár. Lehet, hogy neked fel sem tűnik a weboldalad elavultsága, de a felhasználók a weben böngészve folyamatosan látják az újabb, jobban használható, korszerűbb designnal rendelkező weboldalakkal, melyek egy idő után alappá válnak. Egy ilyen környezetben pedig a régi designnal rendelkező weboldalak fokozatosan egyre rosszabbul teljesítenek. Webdesign trendekről nálunk sokat hallhatsz.

ROSSZ A VISSZAPATTANÁSI ARÁNY

Tehát, alighogy megérkeznek a látogatók az oldaladra, már le is lépnek, anélkül, hogy tovább kattintanának a weboldaladon. Habár a Google Analytics számítása a visszapattanási aránnyal kapcsolatban nem tökéletes, és érdemes rajta kicsit gondolkodni, de mindenképpen figyelembe kell venned, ha gyengébbek a számaid az iparági átlagnál. Valójában lehetnek design vagy tartalmi okok is, mindkettőt vizsgálat alá kell venned.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL