Weboldal látogatók, látogatás, oldalletöltések

2016-12-02 09:47:33 / Téma: online marketing

Sokan úgy beszélnek a nézettségi adatokról, hogy nem tudják mit jelent pontosan, ezért most tisztázzuk a félreértéseket.

Látogatók száma: Azok, akik legalább egyszer megtekintették honlapunkat. Ezek száma azt mutatja meg, hogy hány különböző látogató volt. Ez azért fontos, mert így megtudhatjuk, hogy mekkora közösséget sikerült honlapunkra csábítani.

Látogatások száma: Ez azt jelenti, hogy hány különböző alkalommal mentek rá látogatóink a honlapunkra.

Oldalletöltések száma: Ez pedig azt mutatja meg nekünk, hogy összesen hány alkalommal töltötték le látogatóink weboldalunk bármely oldalát. Jó tudni, hogy mennyi az oldalmegtekintésünk, mivel így tudhatjuk, hogy mekkora reklámfelületünk van. Ezen kívül informál minket arról is, hogy mennyit használják weboldalunkat, illetve a technikai háttér tervezésénél is segíthet. A tárgyalt mutatókat mindig egy adott időn belül kell értelmezni!

Példa: 1 hét alatt 1000 egyedi látogató, összesen 1200 látogatás és 3600 oldalletöltés. Tehát 1000 különböző látogató volt, de volt olyan is, aki többször kattintott rá. Átlagosan 3 oldalt tekintettek meg egy-egy látogatás alkalmával. Tehát 1000 egyedi látogatónk van és 1200 látogatás hetente.

Ezek nem pontos információk, de segítenek a Google analitika adatai, hogy tudhassuk honlapunk mennyire népszerű.


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL