Weboldal fejlesztés: a weboldal olyan, mint egy növény - folyamatosan öntözni kell

2017-01-13 09:34:54 / Téma: webáruház készítés , weboldal készítés
Ha van már egy kész weboldalad vagy akár most állsz weboldal létrehozása előtt, mindkét esetben tudnod kell, hogy egy weboldal (sőt, egy webáruház készítése is) olyan, mint egy növény, vagyis folyamatosan öntözni kell. Azaz szüntelenül törődni kell vele: javítani, alakítani és frissíteni kell, hogy mindig megfeleljen a vásárlók és egyúttal a piac igényeinek.

Weboldal fejlesztés

 
Menj végig az alábbi pontokon és tarts szigorú önvizsgálatot. Nézd meg, hogy a weboldaladra vagy webáruházadra igazak-e ezek, s hogyha nem, akkor érdemes minél előbb gondoskodnod a fejlesztésről.
  • 1. Még mindig átlátható?

Az ügyfeleid vagy a vevőid sokszor felhívnak olyan alapvető információkért, melyek fent vannak a weboldaladon? Nem biztos, hogy mindig ők a hibásak, hogy nem találtál meg azt, amit kerestek. Ha mindez sűrűn előfordul, akkor mindenképpen javasolt átnézned a weboldaladat, hogy elég átlátható-e, nem szükséges-e pár módosítás, hogy mind az ügyfél/vevő, mind a saját dolgodat megkönnyítsd. Ha praktikus és könnyen érthető a weboldalad, máris előnyre teszel szert a piacodon, ugyanis nagyon sok ügyfél/vevő a ’’megértésen’’ bukik el, és hogyha elakad valami miatt, akkor pillanatok alatt bezárhatja az oldaladat, lényegében esélyt sem adva neki. Márpedig nekünk az a célunk, hogy az ügyfél/vevő minél több időt eltöltsön a weboldalunkon, de ehhez biztosítanunk kell a feltételeket.
  • 2. Még mindig megállja a helyét az arculat?

Amikor pár éve létrehoztad a weboldaladat, akkor lehet, hogy a legújabb trendeket képviselte, ám lehetséges, hogy azóta a ruhája kicsit megkopott, de az is lehet, hogy alaposan lerongyosodott. Nemcsak a belbecs, hanem a külcsín is fontos, ezért nagyon fontos, hogy időről-időre vizsgáld meg egyedül vagy esetleg szakértő segítségét kérve csapatban vesézzétek ki, hogy weboldalad design-ja megállja-e még a helyét az aktuális vizuális piacon. Érdemes mindig szem előtt tartani, hogy egy megnyerő, vállalkozáshoz passzoló kinézetű és hangulatú weboldallal nagyban növeled az esélyeidet, úgyhogy ha eljött a designváltás ideje, akkor ne habozz, vágj bele!
  • 3. Van mobil és táblagép verziód?

Napjainkban ezek igencsak rohamléptekkel kerülnek előtérbe, hiszen egyre több ember használja a mobiltelefonját és a táblagépét internetezésre PC/laptop helyett, ezért nagyon lényegbevágó, hogy a weboldalad/webáruházad hogyan néz ki és miként funkcionál egy mobil/táblagép eszközön. Ha nincs mobil és táblagép verziód, akkor sürgősen készítesd el egy szakemberrel, illetve hogyha van, akkor is rendszeresen ellenőrizd, hogy minden funkció jól működik-e rajta és hogy pl. minden apró ikon jól látszódik-e. Elég nagy kihívás, hogy a weboldal minden eszköz kijelzőjén jól használható legyen, ezért ennek biztosításához mindenképpen szükség lesz egy weboldal fejlesztőre.
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL