Weblap készítés 10 lépésben

2017-01-27 10:00:25 / Téma: weboldal készítés , weboldal tippek
Weblap készítés 10 lépésben

Egy előző cikkünkben kiveséztük a webshop készítés lépéseit, most pedig essék néhány szó a weblap készítés folyamatáról.

1. Stratégia

Először tisztáznod kell magadban, hogy miért is van szükséged a weboldalra. Így máris készül a stratégiád. Másodszor meg kell határoznod, hogy kiknek szánod az oldaladat és végül meg kell őket ismerned, hogy tudjad mit szeretnek. Ha van stratégiád könnyebb lesz a jó irányba haladni, és elérni a célod. Azt se felejtsd kitalálni, hogy mindehhez mennyi pénz áll a rendelkezésedre, és mennyi idő alatt készüljön el a honlap. A következő lépésben olyan személyeket határozzunk meg, akiknek szánjuk a weblapot.

2. Eladási tölcsér

Egy jó honlap felkelti a terméked vagy szolgáltatásod iránt az érdeklődést. A weboldaladdal el kell érned, hogy az emberek tovább érdeklődjenek a terméked iránt, illetve rákattintsanak a vásárlás gombra. Sokat segít segíthet, ha fel tudod vázolni, mi az a folyamat, ami odacsalogatja és ott tartja a látogatókat.

3. Oldaltérkép

Ezzel a lépéssel teszed világossá magad számára, hogy milyen oldalakra van szükséged, illetve egyben áttekintheted az egész weboldalad felépítését.

4. Drótváz

Ez egy vizuális útmutató a honlap készítéséhez, így világosan láthatod majd annak felépítését. Azért készül, hogy a weblapokra kerülő elemeket jól elrendezze. A drótváz tehát magába foglalja az oldal felépítését, és tervezett funkcióit (logó, kapcsolat, stb.).

5. Tartalom

A megfelelő tartalom azt az információt kínálja a látogatóidnak, amit éppen keresnek és hozzájárul ahhoz, hogy bizalmat kelts bennük. Jó, ha a tartalom már a készítés legelején a rendelkezésedre áll.

6. Megtervezés

A weblap készítés folyamatában csak ezek után érkeztünk el oda, hogy a tervezésre sor kerülhet. Ekkor készül el a vizuális rész, amely nem egyenlő a webdesignnal és magával a weboldallal. Ez az a pont, ahol megcsinálod a stílusát a weboldaladnak, itt kell eldönteni, hogy milyen legyen az elrendezés, színek, betűtípusok, stb.

7. A weboldal funkciói

A funkcionalitást az határozza meg, hogy milyen honlapról van szó. Egy webáruház persze több funkciót kell kialakítani, mint egy sima céges oldalnál. Ki kell találnod, hogy milyen módon fogsz kapcsolatba lépni az ügyfeleiddel és ők veled, mivel ettől függ, hogy milyen megoldásokra lesz szükséged.

8.Tesztelés (weboldal, rendszer)

Ha a weblap elkészült, mindenképpen tesztelni kell, hogy megtudjuk, minden rendben fut-e, minden funkció működik és a tartalom is megfelelően néz ki. Időben végig kell gondolni, hogy pontosan hogy nézzen ki a honlapunk. A tesztek után viszont már csak a hibákat kell javítani és indíthatjuk is a weboldalt.

9. Látogatók tevékenységének ellenőrzése

Feltétlenül tudd, hogy hova kattintottak az oldalon a látogatók, mely weblapokat néztek meg, mennyi időt töltöttek rajtuk. Ez segít, hogy tisztában legyél weboldalad designjának működő részeivel, illetve hogy melyeken kell még csiszolni.

10. A/B tesztek

Mindig lehetőséged van arra, hogy minden elemet tesztelj a honlapodon, a színektől kezdve a tartalomig. A tesztek alapján kiválaszthatod, hogy mi az ami jobban működik, és rugalmasan formálhatod a weblapjaid, az alapján, hogy mire van szükség.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL