Videó, háttérvideó a weboldalon: miért jó?

2017-04-04 08:58:31 / Téma: weboldal készítés , weboldal tippek

Az online videó elég népszerű tartalmi forma a neten. A számok azt mutatják, hogy hatékony is, amikor fel kell kelteni a közönség érdeklődését. Elgondolkodtál már azon, hogy talán Neked is videókkal kellene elkápráztatnod a vásárlóidat? De nem ismered, hogy miről és hogyan készíts videókat? Ha egy kép többet ér ezer szónál, akkor mennyit ér egy videó? Habár a weboldalak tartalmának a gerincét a szövegeknek és a képeknek kell alkotni, ezek gyakran nem vonják magukra kellő mértékben a felhasználók figyelmét. Egy videó viszont képes lehet erre, már ha jól van elkészítve.

Weboldal videó


MIÉRT IS LEHET NEKED HASZNOS EGY VIDEÓ?

Egyrészt azért mert videókkal sok esetben könnyebben át tudod adni azokat az információkat, amelyeket át szeretnél adni a közönségednek. És nem állsz meg pusztán az információközlésnél, hanem hangulatokat, érzelmeket is könnyebben közvetíthetsz videók által, megteremtheted a megfelelő atmoszférát a weboldaladon. A videók tehát remek lehetőséget nyújtanak érzelmek kiváltására, a felhasználói elköteleződés fokozására. Tulajdonképpen ez a legnagyobb erősségük.

Gondolj a videókon bemutatott mosolygó, vidám, elégedett emberekre, a boldog gyermekekre, és hogy ezek milyen érzéseket keltenek benned, és hogy mindezt hozzákapcsolod egy adott céghez, termékhez, weboldalhoz. De persze sokkal árnyaltabb hangulatok is közvetíthetők videók által. Arra azonban figyelj, hogy túltolni nem szabad az érzelmekkel való játékot, mert könnyen önmaga paródiájába fordulhat egy-egy ilyen videó!

A videók több látogatót is hozhatnak a weboldaladra, akik ráadásul tovább maradnak ott, hiszen ahelyett, hogy pár másodperc alatt átfutnák a weboldalad tartalmát, egy videóval ennél sokkal több időt töltenek. Különösen a fiatalabb közönség számára lehet vonzó a videós tartalom, hiszen ők jellemzően több időt töltenek videók nézésével, mint szövegek olvasásával. Ha a videóid minősége kiemelkedő, akkor azon is elgondolkodhatsz, hogy a YouTube-on és a Facebookon is megjelensz velük. És az az előnyük is megvan, hogy megosztásuk és kommentelésük is gyakoribb, mint az egyszerű linkeké

Ne úgy tekints ma már a videókra, mint régen! A YouTube-nak és a HTML5-nek köszönhetően interaktív médiává vált, a megjelenő információk a környezettől függően cserélődhetnek. Ezáltal pedig sokkal összetettebb üzenetek átadására is megfelelő a videó, segíti a megértést, ráadásul szórakoztató módon teszi ezt. Kétségtelen ugyanakkor, hogy a videó nem egy egyszerű és olcsó műfaj. Természetesen már itt is megjelentek a stock-megoldások, mint a fotóknál, így ha adott esetben ez is megfelel a célnak, akkor olcsóbban megoldhatod a videó gyártást. Ezek persze önmagukban nem lesznek alkalmasak például egy facebookos megjelenésre. Oda vagy a YouTube-ra mindenképpen eredeti megoldásokra kellenek.


DE LÁSSUNK NÉHÁNY SZÁMOT!

Miért lesz szinte kötelező a videós tartalom 2017-ben?

  • 2017-ben már a webes forgalom 74 százalékát adják a videók.
  • Egy hónap alatt több videó kerül feltöltésre, mint amennyit 3 évtized alatt a tévében gyártottak.
  • Az emberek 65 százaléka a videóknak több mint háromnegyedét megnézi.
  • A tablet-tulajdonosok 33 százaléka napi egy órát néz videókat az eszközén.
  • Az okostelefon-tulajdonosok 28 százaléka néz videókat legalább naponta egyszer mobilon.
  • Az emberek 78 százaléka minden héten megnéz egy online videót. Az emberek 55 százaléka naponta teszi ezt.

A Facebookon 500 millió felhasználó néz videókat minden nap. 85 százalékuk hang nélkül teszi. A Snapchat-használók 10 milliárd videót néznek meg naponta. A cégvezetők 75 százaléka legalább hetente megnéz egy munkával kapcsolatos videót. 59 százalékuk úgy véli, hogy ha egy oldalon egy anyag elérhető szöveges és videós formában is, akkor inkább a videót nézik meg.

54 százalékuk hetente egyszer megoszt egy munkával kapcsolatos videót a kollégáival.

A marketingesek 69 százaléka használja már a videót és 31 százalék tervezi. A marketingesek 93 százaléka online marketingre, eladásra és kommunikációra használja a videókat. A B2B cégek 96 százaléka tervezi videók használatát tartalommarketingjük részeként ebben az évben. A marketingesek 52 százaléka szerint a videó hatékony a márkaismertség növelésére, leadgenerálásra, és a közönség elkötelezésére. Ha egy hírlevél tárgyában szerepel a “videó” szó, akkor 19 százalékkal nő a megnyitási arány, 65 százalékkal az átkattintási arány, míg a leiratkozások száma 26 százalékkal csökken.

Ha egy hírlevélben videó található, akkor 200-300 százalékkal nő az átkattintási arány. Azokon a weboldalakon, amelyeken videó található, átlagosan 2 perccel több időt töltenek az emberek. A marketingesek 52 százaléka szerint a videó hozza a legjobb megtérülést minden tartalomtípus közül
 


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL