Mit helyettesíthet a Facebook?

2017-03-02 13:21:59 / Téma: facebook , közösségi média
Például egy weboldalt. Vagy ha épp nem is helyettesíti konkrétan, akkor kiegészíti. Persze ha maximalisták vagyunk, akkor weboldallal és közösségi média profillal vagy akár profilokkal egyaránt rendelkezünk. Mindegyik kiváló kommunikációs eszköz, ezért érdemes őket használni.

Céges Facebook oldal

Sokaknak nincs is weboldala, csak Facebook oldala

Vannak olyan vállalkozások és például ismert emberek is, akiknek nincsen külön weboldala. Ők inkább a Facebook platformját használják arra a célra, amire feltehetően a weboldalukat is használnák. Tehát itt kommunikálnak magukról és másokkal, ide tesznek ki minden aktuális információt, tudnivalót és gondolatot. A gyakorlat azt mutatja, hogy ebben a modern világban, illetve hosszú távon azért kifizetődőbb és szerencsésebb, hogyha előbb-utóbb elkészül egy weboldal is, de láthatjuk, hogy végeredményben egy Facebook oldal is képes arra, hogy helyettesítsen egy weboldalt. Ha nem is az idők végezetéig, de egy huzamosabb ideig ki lehet vele húzni. Vagy ha valakinek nem fontos, hogy minél szélesebb legyen a portfoliója, akkor valóban elegendő egy Facebook oldalt működtetni.

Ha baj van, akkor is jól jön, ha van Facebook oldalunk

Egy megfelelően vezetett és állandóan frissített Facebook oldal, akkor is jól jöhet, hogyha valamilyen hiba folytán probléma adódik a weboldalunkkal és nem lesz elérhető. Persze jobb nem gondolni arra, hogy ilyen gubanc előfordulhat, de azért praktikusabb ezt is számításba venni. Ilyen esetben nagyon hasznos egy Facebook oldal, hiszen ott elmondhatjuk, hogy mi történt velünk és van egy platform, ahol továbbra is tudunk kommunikálni, valamint kontaktálni az ügyfeleinkkel. Lényegében ekkor is a weboldalt helyettesítjük a Facebook oldalunkkal.

Google hirdetés helyett Facebook hirdetés

Vannak olyan vállalkozások, amelyek nem ismerkedtek meg a Google hirdetések rejtelmeivel vagy nem is érezték szükségesnek, ezért nem is alkalmazzák őket. Ám a Facebook oldaluk révén így vagy úgy sikerült elsajátítaniuk a Business Facebook működését, s ennek köszönhetően ott futtatnak hirdetéseket a vállalkozás termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére. Láthatjuk, hogy a Facebook egy olyan csatorna, ami nemcsak közösségi hálóként, hanem médiaként is működik, tehát rendkívül hasznos eszköze lehet minden vállalkozónak.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL