Minőségi Honlap látogató?

2017-01-18 06:21:43 / Téma: online marketing

Nézzük meg: mi is jellemzi a minőségi weblap látogatókat ?

Átlagos oldalmegtekintés: Az egy látogatásra jutó átlagosan megnézett oldalak száma. Ha ez alacsony, akkor a látogatók nem töltenek elég időt oldalunkon. Ha magas, akkor jó minőségű, jól megjelenített tartalmat találhatnak, akik böngészik oldalunkat, illetve jelentheti azt is, hogy olyan témák vannak az oldalon, amik érdeklik az odalátogatókat.

Szerethetőség: Ha a látogatók aktivitását is mérik, akkor megállapíthatjuk, hogy mennyire szeretik a honlapunkat. Ezt a látogatottság-minőségi mérőszámok segítségével jellemezhetjük. A statisztikai átlagot mutatják, jellemzik a látogatók átlagos benyomását.

Visszafordulások aránya:  A bounce rate egy olyan mutató, amely százalékos arányban mondja meg, hogy a látogatók mekkora része tűnt el első oldalunk megtekintése után. Ha magas az arány, akkor nem megfelelő érdeklődésűek kattintanak hozzánk.

Érdemes megvizsgálni, hogy a megfelelő kulcsszavakra található-e meg oldalunk a keresőkben. Előfordulhat, hogy kezdőlapunk nem elég jó és érdekes, hogy látogatóink tovább maradjanak. Technikailag könnyen kezelhető és felhasználóbarát weblap legyen webhelyünk, ezzel is segíthetünk az oldalon tartani látogatóinkat. A visszafordulások arányát nem lehet nullára csökkenteni, minél alacsonyabb szinten kell tartani.

Webhelyen töltött idő: A honlapunkon töltött átlagos idő.


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL