Milyen lassú a túl lassú weboldal manapság?

A sebesség a weboldalak esetében mindig is fontos összetevő volt, azonban ahogy telik-múlik az idő, úgy lesznek egyre szigorúbbak a követelmények.

Milyen lassú a weboldal?
A Webdesigner Depot szerint 2011-ben egy 5 másodperces betöltési idővel még a web 25 százalékánál gyorsabbak voltunk, 2,9 másodperccel pedig az 50 százalékánál. Mára azonban már sokkal gyorsabbnak kell lennie egy weboldalnak.

A Google egyik webmestereknek készült, teljesítményoptimalizálásról szóló videójából az derül ki, hogy ők egy webáruház esetében a 2 másodpercen belüli értéket tartják elfogadhatónak.

Ez tehát meg is adja a választ a címben feltett kérdésre.

A weboldaladnak ideális esetben valahol 0,5-2 másodperc közötti értéket kellene hoznia. John Mueller, a Google szakembere is hasonlóképpen nyilatkozott 2016 decemberében, amikor egy kérdésre válaszolva jelezte, hogy a HTTP betöltési sebességnek 2-3 másodperc alatt kellene maradnia. Azt is hozzátette, hogy ajánlása szerint ezt a webpagetest.org-gal érdemes lemérni.

A Google nem nagyon szokott weboldal sebességgel kapcsolatban konkrétumokat közölni, ezért is fontos John Mueller kijelentése. Ez tehát a viszonyítási alap, melyet érdemes figyelembe venni. Habár, mint a későbbiekben kiderül, a századmásodpercekért felesleges küzdeni.

A valóság persze kicsit más.

A Pingdom sebességtesztelő eszköz statisztikája szerint 2015-ben az átlagos betöltési idő 5 másodperc volt. Ez azt mutatja, hogy a Pingdom által tesztelt weboldalaknál még nincs teljes mértékben optimalizálva a sebesség. Ezt visszaigazolják a Google mérései, akik elsősorban a mobil weboldalak sebességével foglalkoztak 2016-ban.

WEBOLDALSEBESSÉG MOBILON, A GOOGLE SZERINT

Az emberek 53 százaléka elhagy egy weboldalt mobilon, ha az nem töltődik be 3 másodperc alatt.

Ez a lényege a Google tanulmányának, mely a “The Need for Mobile Speed” címet kapta. A mellékelt linken prezentálták is egy szépen elrendezett formában az összefoglalóját. Kiemelendő, hogy nem wifi hálózaton kell a 3 másodperces értéket elérni. Hanem bizony a szűkös mobil-adatforgalom mellett elérendő ez a weboldalsebesség.

És ez azért is fontos, mert mint a Google már korábban is jelezte: a keresések több mint a fele mobilról érkezik.

Autómentés profi szakemberekkel! Autómentés külföldön is! Autómentés külföldön kedvező autómentés árakon! Obsessive fehérneműerotikus fehérnemű, szexi fehérnemű itt!

 


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL