Mikor van szükségünk weboldal auditra?

2017-02-23 14:59:36 / Téma: weboldal tippek
Például akkor, amikor egy komoly összegért elkészítettük a weboldalunkat, de az valahogy nem úgy szuperál, ahogy elképzeltük. Nem eredményes, vagyis nem hozza a konverziókat, holott pont ez lett volna a célunk vele.

Weboldal audit

Milyen problémák merülhetnek fel a weboldalunkkal?

Például előfordulhat, hogy a bajok forrása az, hogy a weboldalunk kinézete számunkra megkapó, ám a használata nem egyértelmű és nem egyszerű. Ám ha a honlapunk nem felhasználóbarát, akkor az sajnos rengeteg bajt szülhet, hiszen a felhasználók többsége hajlamos pár másodperc alatt bezárni azt a weboldalt, amit nem ért és/vagy nem tud könnyedén használni. Meglehet, hogy ez az indok áll a mögött, hogy kevés a látogatónk, feliratkozónk vagy a vásárlónk. Ilyenkor jöhet jól egy weboldal audit.

Mikor van szükségünk weboldal auditra?

Ha kiderült pár probléma – például a fentiek –, akkor sajnos biztosak lehetünk abban, hogy a pár hiba mögött még jó pár nehézség rejtőzik. Ilyen esetben célszerű igényelni egy teljes körű weboldal auditot, amikor is egy független és objektív szakértői csapat komplexen átvizsgálja a honlapunkat és rávilágítanak a hiányosságokra. Mindez azért is lehet hasznos, mert ők kívülállóként másképp néznek a honlapunkra és a szakértői szemükkel olyan bonyodalmakat is feltárhatnak, melyek számunkra elképzelhetetlenek voltak.

Hogyan zajlik egy weboldal audit?

A weboldal audit során a szakértői gárda az egész weboldalt részletesen átvizsgálja. Megnézik, hogy a technikai és tartalmi beállítások helyesen vannak-e elvégezve. Áttanulmányozzák, hogy a weboldal mennyire felhasználóbarát, illetve megnézik a belső navigációt is. Górcső alá veszik a honlap designját is. Készítenek egy webergonómiai átvilágítást, illetve a weblap keresőoptimalizáltságát is ellenőrzik. Ezen kívül tesztelik a weboldal sebességét és azt, hogy mobil és táblagép eszközökön milyen képet mutat. Sőt, igény szerint versenytárs elemzést is végeznek. Mindezek együttes célja, hogy az összes hibát listába szedjék, majd végül javaslatokat is közölnek ezen problémák kijavítására.

Egy jó weboldal audit igencsak hasznos

Egy weboldalnak vagy egy webáruháznak számos szempontnak kell megfelelnie ahhoz, hogy eredményes lehessen minden tekintetben. Eme szempontok nem mindig világosak, sőt, legtöbbször kuszák, ezért érdemes külső segítséghez folyamodni.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL