Miért fontosak az LSI kulcsszavak a keresőoptimalizálásban ?

2017-11-13 05:39:48 / Téma: keresőoptimalizálás , online marketing

Mik azok az LSI kulcsszavak, és miért olyan fontosak manapság a keresőoptimalizálásban ?Az LSI kulcsszavak segítik növelni weboldala organikus forgalmát, és javítani annak Google rangsorolását a találati listán.  Az LSI ( latent semantic indexing ) magyarul kb. ezt jelenti “ látens szemantikai indexelés “ azok a kulcsszavak, amelyek a weblap témájához kapcsolódnak.


Miért fontosabbak az LSI kulcsszavak napjainkaban ?

Napjainkban már a keresőmotorok lassan “ okosabbak “ lesznek, mint az emberek, hiszen először értelmezik  a felhasználói lekérdezések jelentését (user queries ), majd ezután olyan találatokat mutatnak, amelyek szinonimikusan kapcsolódnak a keresési lekérdezéshez ( search query ).

Algoritmus frissítések

A Google Panda frissítés azt eredményezte, hogy ma már témák alapján, nem pedig a kulcsszóegyezés szerint keres az algoritmus.  Hogyan teszi ezt ? Úgy hogy LSI kulcsszavakat keres.


Nehéz LSI kulcsszavak találni ?

Nem, hiszen egy jó LSI-eszközök használata egyszerűsíti a kulcsszókutatásokat. Ez az eszköz például az LSI kulcsszavakat mutatja meg, és egyszerűen csak alkalmazni kell őket a weboldal tartalmában - hiszen a Google is ezt ajánlja - mivel így az LSI kulcsszavak használatával  a keresési funkciója is fejlődik az alapján, hogy mire keresnek rá az emberek, vagy hogy, mi érdekli valóban az internet felhasználókat. Keresőoptimalizálás kedvező árakon.
A Google keresősávjának a használata  a legegyszerűbb módja annak, hogy megtalálja az LSI kulcsszavakat, illetve megadja az ehhez legjobban illeszkedő kifejezéseket, vagy az elsődleges kulcsszavak listáját, amikor beírja a kulcsszót a sávba.


Íme egy példa: Önnek van egy utazással foglalkozó weboldala.

A szóban forgó a weblap ezeket a témájához kapcsolódó szavakat, mint pl. a "szállás", "utazási iroda", " nyaralás ", "legjobb hely a nyaralásra" is tartamazza. Ezek mind LSI kulcsszavak, amelyek az Ön " utazás " témájú weboldalához kapcsolódnak.
Hogyan érdemes használni az LSI kulcsszavakat ?


Több kulcsszót érdemes célozni, mivel a több kulcsszó használata több oldalletöltést eredményez, és a több webhely látogatás több értékesítéshez is vezet. Az LSI kulcsszavak alkalmazásának az a lényege, hogy ne csak egyedi, meggyőző és releváns tartalmat hozzunk létre a látogatók számára, hanem hogy nagyobb közönséget is elérhessünk, és felülmúljuk a versenytársakat.

A hosszabb kulcsszavak ( longer-tail keywords ) bár nem annyira versenyképesek, ám magasabb szintű szándékot jeleznek a Google felé.


Ezáltal, hogy long-tails LSI kulcsszavakat használunk a weboldal tartalmában, nem csak, hogy több organikus forgalomra számíthatunk, hanem még a Google büntetéseket is elkerülhetjük ( gondolok itt a kulcsszó halmozás miatti büntetésre ), mivel nem csak a fő kulcsszavakra SEO keresőoptimalizálunk.


Érdekesnek találta cikkünket ? Böngésszen tovább blogunkban ! Keresőoptimalizálás Budapest területén és országosan. Autómentés profi szakemberekkel! Autómentés külföldön is! Autómentés külföldön kedvező árakon!


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL