Miért érdemes HTTPS-re váltani?

2017-03-07 14:35:51 / Téma: keresőoptimalizálás , weboldal tippek
HTTPS Seo

A Te weboldaladon felhasználó névvel és jelszóval tudnak belépni a látogatók valamilyen funkció használatához? És miért nem https-alapú a weboldalad? Akkor itt az ideje az átállásnak. Már a Google teszi közzé a figyelmeztetéseit, és a Chrome januártól jelzi a felhasználóknak is, ha nem biztonságos az oldalad. A Google 2016. december 27-én elkezdte nyilvánossá tenni a figyelmeztetéseket a Search Console-on keresztül azoknak a weblapoknak, melyeken felhasználónév és jelszó mezők találhatók, és nem https-t használnak. Az üzenet arról szól, hogy jelszavak nem biztonságos úton történő gyűjtése okából a Chrome 56-os verziója jelezni fogja a felhasználóknak, hogy nem biztonságos oldalon adják meg adataikat.

FIGYELMEZTET A GOOGLE

 A Chrome 56-os verziója januárban fog megjelenni, és a Google elmondása szerint ez, illetve a későbbi verziók kiemelik azokat a weboldalakat, melyek jelszavakat vagy bankkártya információkat tartalmaznak “nem biztonságos” módon, azaz nem használják a https-t. Az említett üzenetben a Google jelzi azon oldalak egy részét, melyek aktiválják majd a Chrome figyelmeztetését, és amelyre válaszul a weboldal tulajdonosnak biztonságossá kellene alakítania a weboldalát.

A Google ezt a dolgot már jelezte a Google+-on is, amikor azt írta, hogy január végétől a Chrome 56 megjelöli azokat a http site-okat, melyek jelszavakat vagy bankkártya információkat gyűjtenek. A Google szerint minden weboldal tekintetében fontos https-re váltani, de olyan weboldalaknál, melyek jelszavakkal és más személyes információkkal dolgoznak, rendkívüli fontosságú a https használata.

E nélkül ugyanis a hackerek ellophatják a bizalmas adatokat.

A Google már egy jó ideje sürgeti a weboldalakat a csere miatt, többek között azzal, hogy előnyben részesíti a Google rangsorolásnál azokat az oldalakat, akik https-t alkalmaznak. Így nem véletlen, hogy sebesen nő azoknak a weboldalaknak a száma, melyek http-ről https-re váltanak. Elérkezett az ideje, hogy Te is meglépd ezt a lépést? De milyen hasznod származik ebből? Vagy még azt sem tudod igazából, hogy mi az a https? Válaszolunk ezekre a kérdésekre is.

Kezdjük az elejénl, hogy mi az a https? Tehát mit keres egy “s” betű a weboldalakon a régi http után? Talán már értesültél arról, hogy a biztonsághoz van köze. És valóban az “s” az SSL-re, azaz a Secure Sockets Layerre vonalkozik. Vagyis arra a módszerre, mely titkosítja a kommunikációt amikor meglátogatsz egy weboldalt. Így a támadók nem férnek hozzá a felhasználók adataihoz.
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL