Mi az a weboldal redesign? Mikor és hogy van rá szükség?

2017-03-09 14:11:18 / Téma: weboldal készítés
Weboldal redesign

Ma már az emberek az első benyomásukat a vállalkozásodról az interneten, a honlapodon keresztül szerzik. Ezért kell törődnöd azzal, hogy milyen a weboldalad. Követned kell a változásokat, igazodnod kell a látogatói igények változásaihoz. Ezt hívjuk redesign-nak.

A redesign nem azt jelenti, hogy időnként kicsit megpiszkálod a weboldalad kinézetét. Ilyenkor működésbeli változtatásokra kerül sor a weboldalon. Egy-egy redesign révén hatékonyabban működik majd, javul a felhasználói élmény. Ami számodra azt eredményezi, hogy könnyebben elérhetővé válnak a marketing és üzleti céljaid. A kiindulópont, hogy pusztán a redesign miatt nem érdemes belevágni a weboldalad újratervezésébe. Tehát, ha nincs mögötte háttér, adatok, koncepció, akkor értelmetlen. Alapvetően azt az elvet érdemes követni, hogy “ami nem romlik el, azt nem is kell javítani”. A szituáció persze ennyire azért nem egyszerű.

MIKOR GONDOLJ ARRA, HOGY SZÜKSÉG LENNE MÁR EGY REDEGINRA?

Természetesen számtalan indokot találhatsz arra, hogy miért ne nyúlj hozzá a régi weboldaladhoz. Viszont tudunk érvelni amellett is, hogy miért van szükséged rendszeresen a weboldalad frissítésére, rendbe tételére, a felhasználói élmény és a működés javítására.

HA A WEBOLDALAD VALÓJÁBAN MÁR NEM SEGÍTI AZ ÜZLETI CÉLJAID ELÉRÉSÉT

Működésileg és vizuálisan is eléggé vonzó a weboldalad? Ha Te így látod, nagyon jó. De ha nem hozza az elvárt eredményeket, akkor ennek nem sok alapja van. A weboldalad azért létezik, hogy több vásárlód legyen, és az adatoknak azt kellene mutatniuk, hogy a számuk folyamatosan bővül. Ha nem vagy elégedett a konverziós arányaiddal, akkor itt lenne az idő egy redesignra. Ha megvizsgálod a weboldalad konverzióját, vagyis, hogy hány látogatóból lesz vevő, akkor látni fogod, hogy mi az, amin kell javítani.

HA TÚLZSÚFOLT A FŐOLDALAD

Gyakori probléma, hogy az idők során egyre több tartalom kerül fel a weboldalakra, ezáltal zavarosan zsúfolttá válnak. Persze érthető, ha a weboldal tulajdonos a lehető legtöbb adatot szeretné megjelentetni a weboldalon. Általában azért, mert azt gondolja, hogy ha a felhasználók orra elé tesz mindent, akkor mégnagyobb eséllyel fognak vásárolni. Ez azonban nem így van.
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL