Mi az a weboldal redesign? Mikor és hogy van rá szükség?

2017-03-09 14:11:18 / Téma: weboldal készítés
Weboldal redesign

Ma már az emberek az első benyomásukat a vállalkozásodról az interneten, a honlapodon keresztül szerzik. Ezért kell törődnöd azzal, hogy milyen a weboldalad. Követned kell a változásokat, igazodnod kell a látogatói igények változásaihoz. Ezt hívjuk redesign-nak.

A redesign nem azt jelenti, hogy időnként kicsit megpiszkálod a weboldalad kinézetét. Ilyenkor működésbeli változtatásokra kerül sor a weboldalon. Egy-egy redesign révén hatékonyabban működik majd, javul a felhasználói élmény. Ami számodra azt eredményezi, hogy könnyebben elérhetővé válnak a marketing és üzleti céljaid. A kiindulópont, hogy pusztán a redesign miatt nem érdemes belevágni a weboldalad újratervezésébe. Tehát, ha nincs mögötte háttér, adatok, koncepció, akkor értelmetlen. Alapvetően azt az elvet érdemes követni, hogy “ami nem romlik el, azt nem is kell javítani”. A szituáció persze ennyire azért nem egyszerű.

MIKOR GONDOLJ ARRA, HOGY SZÜKSÉG LENNE MÁR EGY REDEGINRA?

Természetesen számtalan indokot találhatsz arra, hogy miért ne nyúlj hozzá a régi weboldaladhoz. Viszont tudunk érvelni amellett is, hogy miért van szükséged rendszeresen a weboldalad frissítésére, rendbe tételére, a felhasználói élmény és a működés javítására.

HA A WEBOLDALAD VALÓJÁBAN MÁR NEM SEGÍTI AZ ÜZLETI CÉLJAID ELÉRÉSÉT

Működésileg és vizuálisan is eléggé vonzó a weboldalad? Ha Te így látod, nagyon jó. De ha nem hozza az elvárt eredményeket, akkor ennek nem sok alapja van. A weboldalad azért létezik, hogy több vásárlód legyen, és az adatoknak azt kellene mutatniuk, hogy a számuk folyamatosan bővül. Ha nem vagy elégedett a konverziós arányaiddal, akkor itt lenne az idő egy redesignra. Ha megvizsgálod a weboldalad konverzióját, vagyis, hogy hány látogatóból lesz vevő, akkor látni fogod, hogy mi az, amin kell javítani.

HA TÚLZSÚFOLT A FŐOLDALAD

Gyakori probléma, hogy az idők során egyre több tartalom kerül fel a weboldalakra, ezáltal zavarosan zsúfolttá válnak. Persze érthető, ha a weboldal tulajdonos a lehető legtöbb adatot szeretné megjelentetni a weboldalon. Általában azért, mert azt gondolja, hogy ha a felhasználók orra elé tesz mindent, akkor mégnagyobb eséllyel fognak vásárolni. Ez azonban nem így van.
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL