Mi az a weboldal audit?

2017-02-22 10:32:14 / Téma: weboldal tippek
Amikor megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy a mai modern világban szükséges lenne egy weboldalt készíttetni a vállalkozásunk részére, akkor bizony legtöbbször az izgalom érzése keveredik a bizonytalansággal és az aggodalommal.

Weboldal audit

Az online jelenlét rendkívül fontos

Érezzük, hogy manapság ’’fent kell lenni a neten’’, de az ehhez vezető út legtöbbször olyan homályos, hogy rengeteg kérdőjel merül fel bennünk. Mindez persze természetes, főleg, hogyha azt nézzük, hogy egy weboldal elkészíttetése komoly befektetést igényel. S persze nem mindegy, hogy a pénzünkért azt kapjuk-e, amit szeretnénk. S hogy mit szeretnénk? Általánosságban véve egy olyan jó weboldalt, ami egyrészről felhasználóbarát, vagyis az átlag látogatók könnyen tudják használni, másrészről pedig hatékony is, vagyis valósítsa meg a vállalkozásunk céljait. Például hozza és szolgálja ki megfelelően a vevőket.

Mikor van szükségünk weboldal auditra?

Ha esetleg kifizettünk egy rakás pénzt egy cégnek, hogy készítse el a weboldalunkat, amit ugyan az elkészültekor szépnek és jónak tituláltunk, de azóta kiderült, hogy egyrészt még a munkatársunk sem tudja egykönnyen használni, másfelől konverziókat se nagyon hozott ez idáig, akkor sajnos elkönyvelhetjük, hogy a weboldalunk nem lett jól összerakva, vagy legalábbis van pár hibája, amit érdemes lenne kijavítani. Ilyenkor nem érdemes kétségbeesni, mert azzal csak az időnket vesztegetjük. A hibák felfedezésére szerencsére van egy jó módszer, ez az ún. weboldal audit, ami lényegében egy független és objektív szakértői vizsgálatot takar.

Hogyan zajlik a weboldal audit?

A weboldal audit során a szakértői gárda az egész weboldalt részletesen átvizsgálja, teszteli megannyi szemszögből, s a cél az, hogy az összes hibát és lehetséges hatékonyságcsökkentő elemet felfedezze. A problémák kilistázása után konkrét ajánlásokat is megfogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni, megszüntetni vagy átváltoztatni a nagyobb konverzió elérése érdekében.

Mit néznek meg egy weboldal audit során?

Többek között az alábbiakat:
  • - Technikai és tartalmi beállítások
  • - Felhasználói felületek (usability)
  • - Webergonómia
  • - Keresőoptimalizáltság
  • - Sebesség
  • - Mobil-, tablet kompatibilitás
  • - Versenytárs elemzés igény szerint
A weboldal audit előnye, hogy a szakértők külsős, de persze szakértői szemmel olyan tényeket is megláthatnak, melyek a weboldal tulajdonosok számára eddig láthatatlanok voltak és végezetül olyan megoldásokat is javasolhatnak, melyekre eddig nem is gondoltak.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL