Mi az a weboldal audit?

2017-02-22 10:32:14 / Téma: weboldal tippek
Amikor megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy a mai modern világban szükséges lenne egy weboldalt készíttetni a vállalkozásunk részére, akkor bizony legtöbbször az izgalom érzése keveredik a bizonytalansággal és az aggodalommal.

Weboldal audit

Az online jelenlét rendkívül fontos

Érezzük, hogy manapság ’’fent kell lenni a neten’’, de az ehhez vezető út legtöbbször olyan homályos, hogy rengeteg kérdőjel merül fel bennünk. Mindez persze természetes, főleg, hogyha azt nézzük, hogy egy weboldal elkészíttetése komoly befektetést igényel. S persze nem mindegy, hogy a pénzünkért azt kapjuk-e, amit szeretnénk. S hogy mit szeretnénk? Általánosságban véve egy olyan jó weboldalt, ami egyrészről felhasználóbarát, vagyis az átlag látogatók könnyen tudják használni, másrészről pedig hatékony is, vagyis valósítsa meg a vállalkozásunk céljait. Például hozza és szolgálja ki megfelelően a vevőket.

Mikor van szükségünk weboldal auditra?

Ha esetleg kifizettünk egy rakás pénzt egy cégnek, hogy készítse el a weboldalunkat, amit ugyan az elkészültekor szépnek és jónak tituláltunk, de azóta kiderült, hogy egyrészt még a munkatársunk sem tudja egykönnyen használni, másfelől konverziókat se nagyon hozott ez idáig, akkor sajnos elkönyvelhetjük, hogy a weboldalunk nem lett jól összerakva, vagy legalábbis van pár hibája, amit érdemes lenne kijavítani. Ilyenkor nem érdemes kétségbeesni, mert azzal csak az időnket vesztegetjük. A hibák felfedezésére szerencsére van egy jó módszer, ez az ún. weboldal audit, ami lényegében egy független és objektív szakértői vizsgálatot takar.

Hogyan zajlik a weboldal audit?

A weboldal audit során a szakértői gárda az egész weboldalt részletesen átvizsgálja, teszteli megannyi szemszögből, s a cél az, hogy az összes hibát és lehetséges hatékonyságcsökkentő elemet felfedezze. A problémák kilistázása után konkrét ajánlásokat is megfogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni, megszüntetni vagy átváltoztatni a nagyobb konverzió elérése érdekében.

Mit néznek meg egy weboldal audit során?

Többek között az alábbiakat:
  • - Technikai és tartalmi beállítások
  • - Felhasználói felületek (usability)
  • - Webergonómia
  • - Keresőoptimalizáltság
  • - Sebesség
  • - Mobil-, tablet kompatibilitás
  • - Versenytárs elemzés igény szerint
A weboldal audit előnye, hogy a szakértők külsős, de persze szakértői szemmel olyan tényeket is megláthatnak, melyek a weboldal tulajdonosok számára eddig láthatatlanok voltak és végezetül olyan megoldásokat is javasolhatnak, melyekre eddig nem is gondoltak.
 
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL