Közösségi média tippek Instagramra és Twitterre

2017-03-16 15:32:34 / Téma: közösségi média , online marketing
Ugye tudod, hogy a közösségi média nem áll meg a Facebooknál? Bizony, ha szeretnéd tartani az iramot a legújabb trendekkel, akkor nem állhatsz meg csak a Facebooknál, hanem az Instagramra és a Twitterre is érdemes regisztrálnod és használnod ezeket a felületeket is.

Instagram

Instagram tudnivalók

Ha belevágsz egy Instagram fiók kezelésébe, akkor tudnod kell, hogy ez egy időigényes feladat lesz. Tudniillik, ha az Instagram vonatára felszálltál, nem lesz megállás: minden nap posztolnod kell majd, ugyanis a legújabb trendek szerint, ha már egy napot kihagysz, akkor az már visszavethet téged a sikerben.
 
Nagyon fontos, hogy az Instagram posztokhoz hashtageket rendelj (max. 20), vagyis olyan a kettőskereszttel jelzett szavakat, melyek így klikkelhetek, kereshetőek lesznek. Minél érdekesebb a tartalmad, annál több visszajelzést fogsz kapni (főleg, hogyha hírességgel fotózkodsz), de persze minden nap nehézkes igazán kivételes tartalmat kitenni, így az idő- és energiaspórolás miatt akár más felhasználók tartalmait is továbboszthatod néha napján.

Twitter tudnivalók

Bár Magyarországon kevesebben használják ezt a platformot, de azért érdemes ilyen profilt is elkészíteni és használni, hogyha van rá időnk. Természetesen itt is szükség van az értékes kontentre, ahhoz, hogy sok követőnk legyen. Ám a Twitter esetében van egy olyan lehetőség is, hogy követésért cserébe mi is bekövetünk valakit és így közösen, kölcsönösen növeljük a követőink számát.

A Twitter fő előnye viszont inkább az, hogy itt lényegében bárkit elérhetünk, az USA elnökétől kezdve a hollywoodi sztárokon át bárkit, persze, aki fent van Twitteren.

A lényeg az, hogy ha már kölcsönösen követjük egymást Twitteren, akkor onnantól kezdve tudunk egymásnak üzenetet küldeni. Pl. ott el tudjuk kérni az e-mail címét, ahol már másfajta kommunikációt is folytathatunk vele. Vagy egy kisebb Twitter kommunikáció után könnyebben bejelölhetünk valakit Linkedinen.
 
Figyelmet felkelteni pl. viccekkel a legkönnyebb, azt sokan retweetelik. Ám azt tudni kell, hogy a Twitter főoldala kissé zavaros tud lenni, hiszen ha például követünk ott több száz embert, akkor kb. másodpercenként érkeznek az újabb és újabb tweetek, melyek között eligazodni már nem könnyű, így az emberek inkább átlátható listákat készítenek azokról, akiknek a tartalmaira kíváncsiak. Majd a listákat böngészik végig.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL