Bízzunk meg egy keresőmarketing ügynökséget vagy intézzük házon belül?

2017-05-15 08:18:07 / Téma: keresőmarketing , keresőoptimalizálás

Napjainkban rengeteg keresőmarketing ügynökség közül válogathatunk, a kérdés már csak az, hogy weboldal tulajdonos vállalkozóként rájuk bízzuk a munkát vagy próbáljuk meg önállóan megoldani a feladatot.

keresőmarketing ügynökség előnyei

Keresőmarketing ügynökség vagy házon belüli munka?

A kérdést nem olyan nehéz eldönteni, mint amennyire elsőre tűnik. Azt kell számba venni, hogy weboldal tulajdonos vállalkozóként mi magunk vagy valamelyik munkatársunk ért-e annyira a keresőmarketing feladatköréhez, hogy tisztességesen, precízen és sikerszemlélettel el tudja-e végezni ezt az eléggé összetett és szinte folyamatosan változó szabályrendszerrel rendelkező munkát.

Ha házon belül találunk erre a munkakörre, egy erre valóban alkalmas egyént, akkor az remek, ebben az esetben kizárhatjuk a keresőmarketing ügynökséget, hiszen lényegében nincs rájuk szükségünk. Persze hamar beláthatjuk, hogy a magyar cégeket tekintve ez a ritkábbik eset, ugyanis kevés olyan vállalkozás van, ahol rá tudnak mutatni egy emberre, aki kiválóan intézi a keresőmarketing feladatokat.
 
Éppen ezért a cégek többsége, hogyha tényleges profi marketingre vágyik, akkor inkább nem házon belül próbál ’’összekókányolni’’ valami keresőmarketing-félét, hanem inkább megbíz egy keresőmarketing ügynökséget, hogy azok professzionálisan és flottul álljanak neki a feladatok tömkelegének. Egy jó nevű keresőmarketing ügynökség képes hatékonyan végzi a munkáját, melynek folyományaként a weboldal tulajdonos vállalkozó számíthat arra, hogy látogatószámai és bevételei növekedni fog.

Miben profi egy keresőmarketing ügynökség?

1.Keresőhirdetések létrehozásában

A PPC, vagyis a kattintás alapon fizetett hirdetési kampányok rendkívül hasznos eszközök, hiszen a Google AdWordsben és a Facebookon feladott hirdetésekkel rengeteg embert lehet elérni, ám ezeknek a használatához érteni kell. Ilyenkor praktikus egy keresőmarketing ügynökség bevetése, hiszen ők professzionálisan űzik ezen rendszereket: meghatározzák a stratégiát, megírják a hirdetések szövegeit, majd menedzselik a hirdetéseket, tesztelik őket, és végül riportálnak az elért eredményekről. Legjobb, ha olyan keresőmarketing ügynökséget választunk, melynek munkatársai a Google szigorú vizsgáit is sikeresen teljesítették.

2.Keresőoptimalizálásban

Ha azt szeretnénk, hogy a vállalkozásunk weboldala minél előkelőbb pozícióba kerüljön a Google találati listájában, abban is segíthet egy keresőmarketing ügynökség. Ezt nevezzük keresőoptimalizálásnak, rövidítve SEO-nak, és ennek is megvannak a maga szabályai, melyekkel egy profi keresőmarketing ügynökség tisztában van.
 


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL