Keresési vs. display hálózat

2017-01-26 07:46:11 / Téma: Adwords , keresőmarketing

Hol is jelenhetnek meg a Google AdWords hirdetések?

Keresési hálózat:

Ha rákeresünk egy kifejezésre a Google-ban, akkor a megjelenő találati lista elemeitől jobbra és felette jelennek meg a "szponzorált linkek". Ezek mind Google AdWords hirdetések. Ide tartoznak még olyan weboldalak, portálok, egyéb keresőmotorok, amik a Google kereső-adatbázisát használják. Ezek szintén a Google keresési eredményeket mutatják, csak átalakítva ("Partnerek webhelyein való keresés")

Keresési hálózat és display hálózat

Ezen kívül még érdemes tudni a keresési hálózatról, hogy a hirdetések megjelenését kulcsszavak váltják ki. Akkor jelenik meg a hirdetésed, ha az általad megadott kulcsszavakra keresnek rá a hirdetők.

Display hálózat:

A Google AdWords hirdetési rendszer kevésbé ismert megjelenési formája a Display hálózat. Ennek tagjai a Google saját oldalai (Gmail, YouTube stb.), illetve olyan weboldalak, amelyek az AdWords hálózatához tartoznak.

Youtube display hálózat
Vannak kulcsszavakra célzott hirdetések, azaz az általad megadott kulcsszavak alapján bármelyik Display oldalon ott lehet a hirdetésed. Ahol ezeknek bármelyike előfordul.

Webhelyekre célzott hirdetések:

A Display hálózat tagjai közül kiválaszthatod mely oldalakon szeretnél ott lenni.

Kulcsszavakra és webhelyekre célzott hirdetések:

A fent említett két lehetőség kombinálva. Emiatt dupla szűrést jelent, így nem nagy valószínűséggel jelenik meg hirdetésed, de ha igen, az nagyon célzott lesz.

Felmérések szerint az internetezők idejük 40-50%-át töltik ezeken az oldalakon. Sok esetben más hirdetési üzenet éri el az embereket a Display hálózatban, mint a keresési hálózatban. Bármilyen terméket vagy szolgáltatást lehet a Display hálózaton is nagyon sikeresen hirdetni, ezért ezzel a formával is feltétlen érdemes próbálkozni. De persze bármelyiken hirdethetsz.


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL