HTTPS 2 - Mindkét fél számára előnyös!

2017-03-08 10:48:39 / Téma: keresőoptimalizálás , weboldal tippek
HTTPS

Syed Mairaj részletezte, hogy http esetében probléma nem csak a felhasználói adatok, bejelentkezési információk, számlázási adatok továbbítása vonatkozásában merül fel, például a webáruházaknál. Az is problémát jelenthet, hogy amikor a forgalom http-n keresztül zajlik és nem biztonságos kapcsolaton, akkor akárki képes megfigyelni az internetes forgalmunkat és megismerni az adatainkat. Vagyis, ha valaki bejut a rendszerbe, akkor minden ott zajló tevékenységünket képes rögzíteni, így tisztában lesz vele, hogy milyen weboldalakat látogatunk meg, milyen cikkeket názegetünk, az összes olyan böngészési előzményünk a rendelkezésére áll, ami nem https-n keresztül zajlott.

A https ellenben alkalmazható minden weboldalon, legyen az akár egy blog, egy webáruház, egy interaktív eszköz vagy akármi – tette hozzá Mairaj. Előrejelzései szerint egyre többen váltanak majd https kapcsolatra. És habár felmerülhetnek olyan kételyek, hogy valamivel lassabb, mint a http, szerinte ez nem lehet kifogás a nem biztonságos kapcsolat használata mellett. Annál is inkább, mert mint ő is kiemelte: a https a Google egyik rangsorolási jelzése a sokat idézett több mint 200-ból, mivel rendkívül lényegesnek tartják a biztonságos felhasználói élményt a Google-kereséseknél.

SZUPER-LÉNYEGES A GOOGLE-NEK

Mindezek után kiemelten javasolta mindenkinek, hogy váltson https-re, és ne attól tegye függővé a lépést, hogy a versenytársa vagy bárki a weben már megtette-e ezt. Úgy látja, hogy tulajdonképpen mindenkinek át kellene állnia biztonságos kapcsolatra, amit a felhasználók is méltányolni fognak, mert így nyilván biztonságosabban netezhetnek.

Mindennek az ad komolyabb súlyt, hogy azt követően hangzott el, hogy az egyik SMX Advanced-en Gary Illyes már úgy nyilatkozott, hogy a https “szuper-fontos” dolog, és hogy javítanak rajta, valamint erősebb jelzésként fogják kezelni. Részleteket ugyan nem mondott el arról, hogy milyen újítások várhatók ezzel kapcsolatban és mikor, de feltehető, hogy egyszerűen egy nagyobb súlyú faktor lesz a rangsorolásnál, de maga a jelzés is változhat.

Ezekkel a hírekkel újabb lökést kapnak a weboldal tulajdonosok abba az irányba, hogy átváltsanak https-re. A váltás irányába mozdítja azonban a weboldalakat az is, hogy a Chrome és a Firefox is ismertette, hogy figyelmeztetni fogják a felhasználókat a nem biztonságos kapcsolatot működtető weboldalakra.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL