Hol lesz a keresőoptimalizálás (SEO) 10 év múlva?

2017-03-21 14:27:45 / Téma: keresőoptimalizálás , online marketing

Egyre több szakértő szeret arról filozofálni, hogy a napjainkban olyannyira imádott és hasznosnak titulált keresőoptimalizálás (SEO) szerepe vajon meg fog-e változni a következő évtizedekben? Ezek után is ennyire népszerű lesz vagy átveszi a helyét valami más?

Keresőoptimalizálás jövője

A keresőoptimalizálás, SEO jövője

Nos, jövőbelátó jósok nem vagyunk, úgyhogy mindnyájan csak tippelni tudunk, hogy mi lesz a keresőoptimalizálás (SEO) jövője. Abban viszont nagyjából biztosak lehetünk, hogy a Google a jövőben is igyekszik majd az emberek érdekeit előtérbe helyezni és feltehetően nem fogja megváltoztatni az alapelveit. Tehát az a célja megmarad, hogy a felhasználói számára színvonalas weboldalakat prezentáljon a találati listáján.

A Google időről-időre megújul

A Google időről-időre megváltoztatja azt az algoritmust, amely alapján dolgozik, s felállítja a találati listájának sorrendjét. Ez az időről-időre azt jelenti, hogy évente kb. 500X módosul az algoritmus, de persze nem mindegyik különálló algoritmus, hanem a többség inkább az alapalgoritmus módosítása. A legjobb az egészben, hogy a különálló algoritmusokat hivatalosan be szokta jelenteni a Google a világnak, ám a kisebb változtatásokat nem kötik az orrunkra.

Boston, Panda, Pingvin – a Google algoritmusaira pár példa

Az első nagy algoritmusfrissítést Bostonnak nevezték el (2002), aztán jött a Panda (2011), a Pingvin (2012) és a Kolibri (2013), hogy csak egy párat említsünk. Utóbbi 2-3 már igen nagy változást hozott az online térben munkálkodók számára. Érdekesség, hogy a Pingvin egy büntető algoritmus, ami bizony nem tolerálja a nem legitim SEO módszereket. Van egy jó hírünk (vagy rossz?): jelenleg is folyamatban van egy algoritmus frissítés.

Összefoglalva: nem kell félni a Google algoritmusaitól

Ha arról beszélünk, hogy a jövőben mennyire fog változni a keresőoptimalizálás (SEO) szerepe, akkor abban biztosak lehetünk, hogy a Google algoritmusa előbb-utóbb módosulni fog. Szerencsére különös aggodalomra valószínűleg nincs okunk, ugyanis ha weboldalunknál nem alkalmazunk manipulatív technikákat és egy az irányelveknek megfelelő, technikailag hibátlan, gyors, minden platformon és böngészőben hibátlanul megjelenő, felhasználóbarát, informatív, egyedi és hiteles tartalommal rendelkező weboldal tulajdonosai vagyunk, akkor remélhetőleg a jövőben sem kell rettegnünk a keresőtalálati láthatóságunk miatt. Hiszen a honlapunkra látogató internetező azt találja a weboldalunkon, amiért odaérkezett, s minden információhoz könnyen és gyorsan hozzájut a honlapunkon.

Ha Ön is szeretne többet megtudni a keresőoptimalizálás rejtelmeiről, akkor vegye igénybe a keresőoptimizálás tanfolyamot az ite.hu-n!
 


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL