Hasznos tippek, ha úgy érzi, új honlapra van szüksége 6. rész

2016-12-20 15:26:05 / Téma: weboldal készítés , weboldal tippek

Pofás a honlap, de nem találják meg az emberek?

Gyakori jelenség az is, hogy van ugyan egy pofásan kinéző honlap, de azt nem találják meg a keresőmotorok, nincs rendben a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából. Az előbb említett problémákon felül legalább ennyire számít ez a kérdés is, hiszen a honlap nyereségessége, megtalálhatósága alapvető fontosságú. Nem mindegy, hogy az adott kulcsszavakra hányadik helyen található meg a weblap a keresőmotorokban, illetve egyáltalán benne van-e a Google Indexben.
 
Nagyon gyakran találkozni például azzal, hogy nincsenek rendben az úgynevezett meta adatok, például meg van adva a „no index, no follow”, ami azt jelenti, hogy a keresőket letiltják az oldalak bejárásáról. Emiatt  Róth Miklós keresőmarketing szakember azt ajánlja, hogy a honlaptulajdonosok ellenőrizzék időnként, hogy a keresőszavaival hányadik helyen szerepelnek a keresőkben, és ha nincsenek jó helyen, vagy egyáltalán nem jelennek meg, akkor lépjenek SEO irányban.
 

Keresőoptimalizáljunk, most azonnal!

A szakember hozzátette, hogy a SEO-zás elvégezhető ugyan meglévő oldalon is, de az esetek zömében jóval komplikáltabb más által fejlesztett rendszerben SEO-zni, mint egy modern, napi használatban lévő megoldás esetében. „Sok olyan példát látunk, hogy egy honlap hemzsegett a hibáktól, és sokkal több idő és az ügyfélnek sokkal több pénzébe került volna az, hogyha a meglévő oldalt SEO-zzuk, mintha elindulunk egy új, modern és reszponzív weboldal irányába”.
 
Ha az adott weboldalfejlesztő cég rendelkezik SEO-s szakemberekkel, akkor ebben is érdemes kikérni a tanácsát. Ehhez külön opcióként rendelhető kicsi, közepes és nagy SEO-s csomag is, mely alkalmas lehet arra, hogy egy új weboldal esetében a szövegezésekben is segítsenek. Sőt ezen túlmenőleg a menüpontok neveiben, az URL-ekben is segítséget tudnak nyújtani. Az oldalon lévő, keresőmotorok számára információkat szolgáltató összes metataget is rendbe kell tenni, hogy azok optimalizáltan a valószínűleg lehető legnagyobb nyereséget hozzák.

Komoly munka azt felmérni, hogy egy adott piacon működő cégnek melyek azok a legfontosabb kulcsszavai, amikre nem ő, a cégtulajdonos keres, hiszen neki máshogyan jár az agya, hanem a leendő vevői, látogatói milyen kifejezéseket, keresőszavakat használnak.

Érdemes mindig szem előtt tartani, hogy a honlap és a keresőoptimalizálás nem a cégtulajdonosnak készül, hanem a látogatóknak kell megfelelni, ezért az ő szavaival kell élnünk, az ő szokásait kell figyelembe venni.


 

Mibe kerül a SEO?

A SEO szolgáltatások árazásakor egyébként azt veszik figyelembe, hogy az adott domain, adott piacon, adott keresőszavakra milyen helyzetben van, tehát konkurenciaelemzést végeznek, ami már önmagában értékes az ügyfélnek. Hogyha azt látjuk, hogy kicsi a verseny az adott területen, akkor kis csomagot ajánljanak. Közepes versenynél a közepes csomagot, míg nagynál a nagy csomagot ajánlják. Ez azért van így, mert mindig a befektetendő munkaigény is nő azzal, hogy nagyobb a verseny. Tehát felkapott témáknál – mint például az ingatlan – többe kerül ez a tevékenység, míg egy kevésbé keresett, niche terméknél pedig elegendő a kis csomag.
 

Kérjünk garanciákat!

„Mi egyébként a SEO-szolgáltatásra garanciákat ígérünk, tehát azt, hogy néhány hónapon belül a keresőoldal organikus találatai között a legfontosabb keresőszavakra legalább a 1. oldalra kerül a megrendelő honlapja. Ezeket a garanciákat mindenképpen érdemes megkövetelni akkor is, ha valaki máshol rendel ilyen szolgáltatást” - említette a megkérdezett keresőmarketing szakember és hozzátette, hogy efféle garanciákat nem csak a SEO kapcsán érdemes megkövetelni, hanem valamennyi munkafázissal kapcsolatban. Érdemes rögzíteni azt is, hogy mikorra lesz kész a termék, hogyan zajlik az ellenőrzés, mi történik, ha felmerülnek apróbb igények néhány hónap múlva.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL