Hasznos tippek, ha úgy érzi, új honlapra van szüksége 2. rész

Weboldal készítés

Webfejlesztővel vagy házon belül?

Érdemes-e külső cégre bízni a fejlesztést? Mi alapján válasszunk magunknak segítséget? Ezzel kapcsolatban nincs minden vállalkozóra érvényes válasz, hiszen mindig a saját lehetőségeinkkel kell tisztában lennünk. Bár léteznek mindenféle ingyenes weboldalkészítő sablonmegoldások is, de ezek meglehetősen korlátozott lehetőségekkel bírnak, ráadásul nem vet túl jó fényt a cégre ezek használata, hiszen mit fognak gondolni az ügyfelek, ha azt látják, hogy egy vállalkozó még egy weboldal megrendelését sem tudja kifizetni. A célok kitűzése azért is fontos, mert így könnyebben hozzárendelhető ehhez költségkeret, és hogy ezért mi várható el.

Mekkora költségekkel kell számolni?

Egy belépőszintű termék ára mindössze 70 ezer forintért is elérhető. Ez egy olyan weboldal leprogramozását jelenti, amelyen már vannak menüpontok is. Ezen elhelyező egy cégbemutató, kapcsolatfelvételi lehetőség, és egy térkép is útvonaltervezővel, hogy az ügyfelek fellelhessenek bennünket. Az árban ezenkívül benne van az első éves tárhelydíj is, sőt az első éves domain regisztráció, azaz a saját internetes végződés is benne foglaltatik. Ugyanis nagyon rosszul veszi ki magát, ha valaki még egy saját domaint sem képes fenntartani, ami ráadásul az e-mail cím szempontjából is fontos.

A magasabb igényekre van egy 90 ezer forintba kerülő weboldal-csomag is, ami 10-15 aloldal lefejlesztését is magába foglalja az ebben a csomagban ugyancsak benne lévő tárhelyszolgáltatáson és a domainen kívül. Ez a csomag már sokkal jobban alkalmas termékportfólió, szolgáltatási csomagok, referenciák, ügyfélvélemények bemutatására is, tehát itt már komolyabb megjelenésről beszélhetünk.

Ha valakinek folyamatos frissítésre is szüksége van, akkor azt érdemes tudni, hogy mindkét említett weboldal csomag mellé rendelhető körülbelül 50 ezer forintért egy adminisztrációs felület is, amivel az adott oldal szövegeit, képeit, termékgalériát, ügyfélvéleményeket egyszerűen maga az ügyfél módosíthatja. A 70 és 90 ezres statikus weboldalakhoz is jár egyébként évi 3 óra díjmentes segítség képek feltöltéséhez, módosításokhoz. Az adminfelület megrendelése viszont erősen ajánlott.


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL