A weboldal készítés labirintusa

2017-02-27 12:28:55 / Téma: weboldal készítés

A weboldal készítés általános útja

Többnyire az alábbi lépésekből áll össze a weboldal készítés nevű projekt, persze vannak, amikor egyes lépések nagyobb fókuszt kapnak, míg mások kissé háttérbe szorulnak. Mindenesetre a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyik lépést sem érdemes kihagyni.

Weboldalkészítés labirintus

A weboldal készítés lépései

Először is érdemes átgondolni, hogy mit szeretnénk a weboldalunkkal elérni. Az a célunk vele, hogy webáruházként eladjunk valamilyen terméket vagy szolgáltatást? Esetleg az a tervünk vele, hogy bemutasson minket és a munkásságunkat, vagyis egyfajta presztízskérdést csinálunk belőle? Ezek körvonalazódása után már könnyedén eldönthetjük, hogy miféle tartalmakat szeretnék a honlapra. Készítsünk ezekről egy vázlatot. Keressünk grafikai mintákat az interneten, amelyek tetszenek, amelyekhez hasonlót szeretnénk mi is magunkénak tudni. Ezek után érdemes felkeresni több kivitelezőt és bekérni tőlük árajánlatot.

Fontos továbbá, hogy még a legelején válasszunk ki egy hozzánk passzoló domain nevet, aminek a lefoglalásáról is időben gondoskodnunk kell.
 
Ha megvan a kiválasztott weboldal készítő csapat, akkor jöhet a konkrétabb tervezés és kivitelezés, no meg az egyeztetések és tesztelések tömkelege. Ilyenkor ajánlatos nekiállni a tartalomgyártásnak és végezetül a megírt anyagok feltöltésének is. Természetesen ezen szövegeket az előzőleg lekutatott kulcsszavak alapján érdemes megalkotni. Ha elkészült a weboldal, a folyamatos tesztelés nem maradhat el, illetve rendkívül lényeges, hogy a kész weboldal forgalmát mérjük.
 
Ez egy körülbelüli és általános leírása a weboldal készítésnek, csupán egy vonalvezető. De előfordulhat, hogy ettől sűrűn eltérnek a gyakorlatban. Ha viszont jó pár lépés kimarad, akkor meglehet, hogy kevésbé minőségi weboldal lesz a végeredmény.

A weboldal készítés buktatói

A fenti nagyjábóli leírásból láthatjuk, hogy a weboldal készítés nem két perc és ebből nagyjából egyenesen következik is, hogy nem is két forint. Ha a költséghatékonyság elsőrendű számunkra – márpedig a többségnek lényegbevágó –, akkor talán még fontosabb, hogy a weboldal készítést megelőzze a tervek alapos kigondolása.

A weboldal készítés startja és mérföldköve

Nem szabad sajnálni az időt arra, hogy végiggondoljuk, hogy mire van szükségünk. Szögezzük le az elején, hogy extra minőségű, eredményes és trendi weboldalt szeretnénk, ami bevételt is fog majd termelni. Vagy esetleg beérjük egy közepes minőséggel. Netalántán egy minimál stílus is bőven megteszi, hiszen csak azért csináltatunk weboldalt, hogy "legyen". Ha ezekkel tisztában vagyunk, akkor a weboldalért kifizetett összeggel is könnyebben kibékülünk majd.
 
  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL