5 fontos jótanács reszponzív weboldal készítés során

2017-01-20 22:26:42 / Téma: webgrafika , weboldal készítés , weboldal tippek
Weboldal készítés

5 alapvető hiba egy weboldalon

1) Nem mobiloptimalizált: Manapság már a netezők fele mobilon és tableten böngészik, ezért nagyon fontos, hogy honlapunk ezeken az eszközökön is kifogástalanul jelenjen meg, vagyis reszponzív designja legyen. Ezt sok honlapkészítő, akik régi módszereket alkalmaznak, nem veszi figyelembe, és nem alkalmazza a reszponzív weboldal készítés módszerét. Ennek nagyon sok negatív hatása is van.

2) Túl sok a kötelezően kitöltendő mező: Egyrészt felmerül a bizalmatlanság, másrészt lehet, hogy random dolgokat fog beírni már a végén, amiknek hasznát se tudod majd venni.

3) Nem egyértelmű mi kell, és mi választható: Ha nem tudja eldönteni, hogy mi a kötelező és mi az opcionális, megtörténhet, hogy a rendszer visszautasítja, hogy rosszul töltötte ki az űrlapot. Ha ebben az esetben az űrlap nem tartja meg a már eddig bevitt adatokat, biztosan nem fogja újra kitölteni senki.

4) Következetlen forma: Ha csúnya, rendezetlen, nem következetes az, hogy mit, miért kell kitölteni, nagy valószínűséggel sokkal kevesebben fogják kitölteni az űrlapot.

5) Nincs köszönő oldal: Legalább köszönjük meg a látogatónak hogy fáradozott az űrlap kitöltésével, de ezen kívül egy jó köszönőoldalt még más célra is használhatunk. Például: Pontosan ismertesse a látogatóval, mi fog történni, hogy elküldte az űrlapot, írja le, hogy kap-e megerősítő e-mailt és mennyi ideig tart az általa kezdeményezett akció. Legyenek ott a kontaktinformációk, legyen lehetőség kinyomtatni az oldalt.

Weblapkészítés

5 szó, aminek szerepelnie kell a weboldaladon

A fentieken kívül van 6 szó, aminek feltétlen szerepelnie kell az oldaladon, hogy sikeres legyen. Ez a szavak bizonyítottan sikeresebbé tehetik honlapodat.

1) Ingyen: A lényeg, hogy kínáljunk valamit ingyen, amivel bizonyíthatjuk, hogy jó és megbízható szakemberek vagyunk.

2) Iratkozz fel: Ha megadják az e-mai címüket, akkor máris lehetőségünk adódik kommunikálni velük. Fontos, hogy a levelek mindig legyenek jó minőségűek, tartalmasak, értékesek.

3) Ajánlatkérés/megrendelés: Mindenképpen jelenjen meg az oldaladon állandó menüpontként. A menüpont mellett a termék vagy szolgáltatás leírása közelében is ott legyen.

4) Most: Ha nem azonnal iratkozik fel a hírleveledre, illetve nem kér ajánlatot, lehet, hogy soha többet nem tér vissza az oldaladra, ezért el kell érni, hogy most cselekedjen és ne később.

5) Kapcsolat: Könnyítsük meg ügyfeleink dolgát, ha kapcsolatba kívánnak lépni velünk. Tegyük jól látható helyre cégünk nevét, címét, telefonszámát, faxszámát, e-mail címét


  • Weboldalkészítés
WebCafe Media Group Zrt.

Weboldal készítés, honlap készítés, webshop készítés 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125

FEL